Botiga Gratis de Roba i Llibres

20160203_171454_optTot i la contradicció del seu nom. La botiga, és l’espai on la gent deixa allò que no necessita, i a la vegada la gent que ho necessita va a buscar allò que li cal, tot de forma gratuïta. D’aquesta manera evitem llençar coses que serien útils per altres persones, d’aquesta manera evitem el consumisme desmesurat d’aquesta societat i creem un espai de suport.

El manteniment es porta a terme entre totes les persones que l’utilitzen. Per tant, si creus que pots millorar la botiga, ja sigui endreçant-la o redistribuint la roba, simplement, fes-ho!

La botiga i l’intercanvi indirecte

  • Per tal que aquesta botiga sigui autònoma, ves endreçant-la quan la fas servir. Si ho deixes més recollit que quan has arribat, t’ho agrairem.
  • Algunes persones venen a la botiga a deixar roba, d’altres a agafar-ne. Ningú cobra per deixar roba ni per agafar-ne
  • No ens basem en la caritat, sinó en la solidaritat. Ningú és superior, material o moralment, per deixar o agafar roba. El que és pretén és invertir les dinàmiques consumistes i desproporcionades a les quals ens aboca el sistema capitalista, amb una sobreproducció de roba i altres materials. Davant la sobreproducció i el malbaratament, apostem pel reciclatge i la solidaritat.
  • Si veniu sovint a la botiga, us convidem a fer-nos part de les vostres necessitats i de contribuir al manteniment de l’espai.
  • Les persones que utilitzen la botiga poden també expressar necessitats o oferir suplir-les apuntant-se al surro d’intercanvis.
  • Poden també participar en els diversos grups que composen l’Entrebanc i que fomenten l’ajuda mútua.
  • Destaca la Xarxa d’Aliments, en la que la gent s’auto-organitza per a reciclar i recuperar la sobreproducció d’aliments del comerç.

Els horaris d’obertura els podeu consultar a l’apartat Contacta o a la porta de l’Entrebanc

L’Ateneu l’Entrebanc es concep com un espai social, cultural i polític encarat a la lluita veïnal.